Autorijschool Drechtland


Tussentijdse toets (TTT)

Een TTT is een goed middel om alvast kennis te maken met het CBR en de examinator. Het is een proefexamen op ongeveer driekwart van je rijopleiding. Een TTT verloopt net zoals een echt examen, en is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan het echte examen. Je weet dan wat er van je verwacht wordt, zodat je met een stuk minder spanning het echte examen in kunt gaan. Wij gaan mee tijdens de rit (nu even niet vanwege Corona). De examinator beoordeelt tijdens de TTT en geeft je net zoals de rij-instructeur doet, tips en advies.


Tijdens de TTT komt het onderdeel bijzondere verrichtingen ook aan de orde. Doe je dit goed, dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel. Je hoeft dan je eerstvolgende rijexamen geen bijzondere verrichtingen meer te doen .Als andere onderdelen van de TTT niet vlekkeloos verlopen is dat geen ramp, je hebt van je fouten geleerd, en je vrijstelling behaald!


De slaagkans ligt na het doen van een TTT gemiddeld ook hoger. Om zonder een TTT tegenwoordig in 1 keer te slagen is met de huidige normen en het zeer drukke verkeer echt wel iets moeilijker dan vroeger.


Onze ervaring is dat als een leerling een TTT heeft gedaan, naderhand ook echt blij is deze keuze te hebben gemaakt, het was een groot leermoment! Het is echter niet een verplicht onderdeel, en de vrijstelling geld ook maar 1 keer. Toch nemen veel autorijscholen het tegenwoordig standaard op in hun pakket.


Het afleggen van deze toets maakt de rijopleiding over het algemeen prettiger en voorkomt doorgaans teleurstellingen.